اطلاعات مهاجرت به اتریش

اطلاعات مهاجرت به اتریش

۲۸/تیر/۹۸


تحصیل در اتریش یکی از مقاصد پرطرفدار دانشجویان ایرانی است. یکی از عوامل مهم انتخاب اتریش برای مهاجرت تحصیلی، رایگان بودن تحصیل در دانشگاه های آن است.

اتریش یکی از کشورهای مرفه اروپایی است که در قلب اروپا و درمیان رشته کو‌ه‌های آلپ قرار دارد.

دانشگاه‌های اتریش در بین برترین دانشگاه‌های اروپا و جهان قرار دارند. دانشگاه‌های اتریش در سال‌های مختلف رتبه‌‌های زیر 100 را در رنکینگ جهانی بدست آورده اند.

زندگی دانشجویی در اتریش بسیار آسان است. در رتبه بندی شهرهای مناسب دانشجویان جهان، شهرهای اتریش عناوین اول تا پنج را کسب کرده اند.

در کل، اتریش رفاه و کیفیت زندگی ، سیستم آموزشی جزو بهترین کشورهای دنیا است.

اخذ پذیرش تحصیلی از اتریش نیز آسان است. زیرا نیازی به مدرک زبان آلمانی ندارید.

عوامل بالا و بسیاری از ویژگی‌های جذاب اتریش باعث شده است این کشور در رده کشورهای پرمتقاضی برای مهاجرت تحصیل قرار بگیرد.

پاسپورت اتریش و اقامت اتریش نیز اعتبار بالایی دارد. این مورد نیز یکی از مزایای تحصیل و زندگی در اتریش است.

درباره اتریش

کشور اتریش دانشگاه های معتبر با اساتید مشهوری دارد. دانشگاه های های اتریش  در زمینه های آموزش فنی و حرفه ای، هنر و موسیقی در بین دانشگاه های برتر جهان قرار دارند.

از جمله مزیت ها و ویژگی‌های تحصیل در دانشگاه های اتریش عبارتند از:

  • هزینه های رایگان تحصیل در اتریش یا هزینه های تقریبا صفر

  • زبان تدریش در دانشگاه های اتریش آلمانی است.

  • در اکثر دوره های فوق لیسانس و دکتری زبان تدریس انگلیسی است.

دانشگاه های اتریش

اکسین ویزا یکی از موسسات معتبر در زمینه اخذ پذیرش و اخذ ویزای اتریش است. که با کادر باتجربه‌ی خود راه اخذ پذیرش و ویزا را برای شما آسان می‌کند.

تعداد مراکز آموزش فنی در اتریش 21 مورد است. رشته‌های تحصیلی در این مراکز آموزشی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد عبارتند از:

  • رشته های مختلف فنی و مهندسی

  • اقتصاد

  • بازرگانی و امور مالی

  • مدیریت رسانه و ارتباطات

  • برخی رشته های پیراپزشکی

  • و غیره

مدت زمان تحصیل در اتریش در مقطع کارشناسی 3 ساله و در مقطع کارشناسی ارشد 2 ساله است.از ویژگی های جالب تحصیل در اتریش امکان جذب در شرکت‌های اتریشی پس از کارآموزی است. یعنی پس از فارغ التحصیلی به مدت 2 تا 6 ماه باید به عنوان کارآموز در شرکت های اتریشی کار کنید. در صورت رضایت شرکت اتریشی می‌توانید همانجا استخدام شوید و کار کنید. برای پذیرش دانشگاه های اتریش باید در امتحان ورودی مختص آن دانشگاه قبول شوید. قبل از درخواست اخذ ویزا باید نامه پذیرش از دانشگاه را داشته باشید

تعداد مراکز دانشگاهی اتریش

اتریش 22 دانشگاه دولتی، 11 دانشگاه خصوصی و 21 دانشگاه عالی فنی و حرفه ای و دارد. البته برخی موسسات آموزش عالی دیگری نیز فعالیت می‌کنند.

همانطور که گفته شد رشته‌های دانشگاهی اتریش بسیار متنوع هستند. در بالا اسامی برخی از این رشته ها بیان شد.

چه دانشگاهی از اتریش مورد تایید وزارت علوم ایران است؟

دانشگاه های زیر مورد تایید وزارت علوم ایران هستند:

  1. دانشگاه وین

  2. دانشگاه اینسبوروک

  3. دانشگاه فرهنگ زمین (BOKU) وین

  4. دانشگاه اقتصاد و تجارت وین

  5. دانشگاه مونتان لئوبن

  6. دانشگاه لینز

  7. دانشگاه گراتس

  8. دانشگاه تکنیک (فنی) وین

  9. دانشگاه دامپزشکی وین

  10. دانشگاه تکنیک (فنی) گراتس

  11. دانشگاه سالزبورگ

  12. دانشگاه کلاگنفورت

چه دانشگاهی از اتریش مورد تایید وزارت بهداشت ایران است؟

  • دانشگاه پزشکی گراتس

  • دانشگاه پزشکی وین

هزینه‌ی تحصیل در اتریش

با توجه به افزایش هزینه ها، دولت اتریش تصمیم گرفت تا از دانشجویان متقاضی تحصیل در اتریش مقدار اندکی هزینه دریافت کند.

هزینه‌های شهریه‌ی دانشگاه‌های اتریش ترمی 400 تا 750 یورو است.

هزینه‌ی زندگی در اتریش

هزینه‌ی زندگی به خود فرد بستگی دارد. این که با چه امکاناتی می‌خواهد زندگی کند. اما به طور میانگین برای زندگی دانشجویی هزینه‌ی زندگی بین 700 تا 800 یور متغیر است. این هزینه‌ها را می‌توان به صورت تقریبی بیان کرد:

  • هزینه مسکن: بین 300 تا 450 یورو با توجه به نوع مسکن

  • هزینه رفت و آمد: هزینه‌ی حمل و نقل عمومی ماهانه 33 یورو است. البته تخفیف های جداگانه ای برای دانشجویان وجود دارد.

  • هزینه بیمه: باید ماهیانه 54 یورو به عنوان حق بیمه پرداخت کنید.

  • هزینه های جانبی برای هر فرد متغیر است. اما به طور معمول هر فرد ماهیانه بین 150 تا 200 یورو هزینه می‌کند.

بیمه در اتریش

دانشجویانی که قصد تحصیل در اتریش دارند، باید ماهیانه 54 یور برای بیمه پرداخت کنند. بیمه و بیمه‌ی دانشجویی در اتریش بسیار شرایط مناسبی دارد. پس از دریافت بیمه تمامی هزینه‌های ویزیت پزشکان عمومی، پزشک متخصص، آزمایشات تشخیص طبی و عکسبرداری‌ها رایگان است.

مجوز کار و شغل در اتریش

دانشجویان اتریش نسبت به دانشجویان برخی کشورهای دیگر حق ساعت کار کمتری دارند. میزان ساعات کاری برای مقاطع مختلف تحصیلی به صورت زیر است:

  • کارشناسی: 10 ساعت کار در هفته

  • کارشناسی ارشد: 20 ساعت در هفته

  • دکتری: در صوررتی که بورسیه‌ی تحصیلی دریافت کنند تا 40 ساعت در هفته می‌توانند کار کنند.

کاریابی و اقامت پس از اتمام تحصیل

پس پایان تحصیلات خود در دانشگاه، ویزای یکساله کاریابی در اتریش دریافت می کنید. اگر در مدت این یکسال کار پیدا کردید، به شما ویزای کار اتریش اعظا خواهد شد.

شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در اتریش

با اکسین ویزا می توانید به راحتی ویزای خود را دریافت کنید. با توجه به تجربه ما بدون داشتن مدرک زبان آلمانی می توانید برای تحصیل در اتریش پذیرش بگیرید.

قبل از هرچیزی باید شما مدارک پذیرش تحصیلی خود را برای دانشگاه اتربش ارسال کنید.

توجه داشته باشید باید تا قبل از هر ترم مدارک خود را ارسال کنید. برای ترم زمستان باید تا 5 سپتامبر مدارک خود را ارسال کنید. برای ترم تابستان باید تا 5 فوریه مدارک خود را ارسال کنید.

ولی با توجه به طولانی بودن فرآیند بررسی مدارک شما، هرچه سرعتر مدارک خود را ارسال کنید بهتر اسا.

بهضی دانشگاه ها همچون دانشگاه های پزشکی، دانشگاه های هنر، دانشگاه های فنی و حرفه ای علاوه بر بررسی مدارک شما آزون ورودی نیز دارند. مهلت درخواست برای آزمون ورودی دانشگاه های اتریش معمولا 6 ماه قبل از آغاز ترم تحصیلی است. پس همیشه زمان را درنظر داشته باشید.

مدارک برا پذیرش تحصیلی از دانشگاه های اتریش

  1. کپی صفحه اول پاسپورت

  2. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک دیپلم و ریز نمرات آن.

  3. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن.

  4. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک فوق دیپلم و ریز نمرات آن.

  5. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک لیسانس و ریز نمرات آن.

  6. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک فوق لیسانس و ریز نمرات آن.

  7. مدرک زبان آلمانی و انگلیسی درصورت موجود بودن.

  8. ترجمه رسمی نامه سازمان سنجش مبنی بر قبولی در کنکور سراسری ایران.

  9. ترجمه رسمی گواهی اشتغال به تحصیل دانشجو.

  10. رزومه (CV) برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری.

  11. نامه انگیزه دانشجو برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری.

  12. دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی.

برای تحصیل در اتریش باید9 ماه قبل شروع ترم، مدارک خود را تحویل اکسین ویزا دهید.

لازم است بدانید، برخی دانشگاه های اتریش مدارک شما را به صورت کاغذی دریافت می کنند. البته جای نگرانی نیست. کارشناسان اکسین ویزا شما را راهنمایی می کنند.

اگر مدارک خود را به صورت رسمی ترجمه کنید بهتر است. زیرا برخی مواقع سفارت اتریش مدارک ترجمه شده به زبان انگلیسی را تایید نمی کند.

دوره های مختلف تحصیلی در اتریش

دوره های کالج و  پیش از ‌دانشگاه

مدت زمان تحصیل در کالج‌های اتریش 2 ترم و زبان تدریس کالج های اتریش آلمانی است.

شرط لازم برای ورود به کالج‌های اتریش، داشتن مدرک زبان آلمانی است. شما می‌توانید برای یادگیری زبان آلمانی به اتریش بروید و در موسسات آموزش زبان، آلمانی یادبگیرید و سپس وارد کالج‌های اتریش شوید.

همچنین برای ورود به کالج باید در آزمون ورودی آن نیز قبول شوید.

در کالج، ممکن است لازم باشد شما دروسی را باعنوان پیش‌نیاز در کالج های اتریش بگذرانید. گذراندن «پیش‌نیاز» بر اساس نمرات و معدل دوره‌ی دبیرستان و رشته‌ی انتخابی دانشگاه تعیین می‌شود.

پس از گذراندن دوره‌ی کالج و قبولی در امتحانات پایان ترم، دوره‌ی کالج را با موفقیت گذرانده‌اید. در این صورت شما به عنوان دانشجوی دانشگاه شناخته می‌شوید.

در دانشگاه‌های اتریش که نیاز به مدرک زبان آلمانی دارند، اغلب سطح B2 قابل قبول است. اما در برخی دانشگاه‌ها و رشته‌های تحصیلی مثل دندان‌پزشکی و پزشکی باید مدرک سطح C1 داشته باشید.

برای تحصیل در مقطه کارشناسی ارشد، باید:

  1. کنکور کارشناسی ارشد پذیرفته شده باشید. یا

  2. اگر کنکور ارشد پذیرفته نشده‌اید، می‌توانید با مدرک لیسانس اقدام کنید. در این صورت ممکن است لازم باشد تا برخی دروس را مجددا در اتریش بگذرانید. در واقع در این حالت، برای شما کارشناسی ارشد پیوسته پذیرش می‌گیریم.

دوره لیسانس (کارشناسی) در اتریش

برای تحصیل در مقطع لیسانس نیز دو حالت وجود دارد:

  1. مدرک دیپلم دارید (12 سال تحصیل در مدرسه): در این صورت برای ورود به دانشگاه و تحصیل مقطع لیسانس، باید یک دوره‌ی دو ترمی در کالج های اتریش تحصیل کنید، سپس مجور ورود و تحصیل مقطع لیسانس در دانشگاه‌های اتریش را کسب می‌کنید.

  2. در یکی از دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنید: در این صورت می‌توانید در همان رشته‌ی تحصیلی خود در ایران، بدون نیاز به گذراندن دوره‌ی کالج وارد دانشگاه های اتریش شوید.

مدارک لازم برای شروع فرآیند پذیرش از دانشگاه‌های اتریش:

  1. دارا بودن مدرک دیپلم دبیرستان و پیش دانشگاهی برای ورود به دوره های کالج.

  2. دارا بودن قبولی کنکور سراسری (دانشگاه‌های دولتی) ایران و یا گواهی اشتغال به تحصیل دانشجو در یکی از دانشگاه‌های ایران.

  3. کپی صفحه اول پاسپورت.

  4. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک دیپلم و ریز نمرات آن

  5. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن

  6. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک فوق دیپلم و ریز نمرات آن.

  7. ترجمه رسمی نامه سازمان سنجش مبنی بر قبولی در کنکور سراسری ایران

  8. ترجمه رسمی گواهی اشتغال به تحصیل دانشجو.

  9. دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی.

دوره فوق لیسانس (کارشناسی ارشد) در اتریش

برای گرفتن پذیرش فوق لیسانس یا دکتری در اتریش باید دانشجوی یکی از مقاطع تحصیلی در اتریش باشید. که می‌توانید در رشته‌ی خود یا رشته‌های نزدیک پذیرش بگیرید. قبولی از طریق دانشگاه‌های دولتی ایرانی راحت‌تر است.

زبان تدریس در دوره‌ی کارشناسی ارشد اغلب انگلیسی است. اگرچه برخی دانشگاه نیز دوره‌هایی به زبان آلمانی دارند.

در دوره‌ی دکتری شما زبان تحصیل را شما به دلخواه انگلیسی یا آلمانی تعیین می‌کنید. اگرچه زبان تحصیل در مقطع دکتری انگلیسی است.

شرایط و مدارک پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری)

  1. دارا بودن مدرک فوق لیسانس برای پذیرش در مقطع دکتری و مدرک لیسانس برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد.

  2. دارا بودن قبولی کنکور سراسری (دانشگاه‌های دولتی) ایران و یا گواهی اشتغال به تحصیل دانشجو در یکی از دانشگاه‌های ایران در مقطع تحصیلی مورد نظر.

  3. کپی صفحه اول پاسپورت

  4. دارا بودن رزومه و انگیزه نامه

  5. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک لیسانس و ریز نمرات آن.

  6. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک فوق لیسانس و ریز نمرات آن.

  7. مدرک زبان آلمانی درصورت موجود بودن.

  8. ترجمه رسمی نامه سازمان سنجش مبنی بر قبولی در کنکور سراسری ایران.

  9. ترجمه رسمی گواهی اشتغال به تحصیل دانشجو.

  10. دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی.

  11. دارا بودن مدرک زبان انگلیسی برای متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی

اگر قصد دارید در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری زبان انگلیسی را برای تحصیل انتخاب کنید، باید دارای یکی از مدارک زیر باشید:

  • better TOEFL paper based 577

  • Cambridge Certificate of Advanced English IELTS score 6.0

  • Adequate English proficiency: Level B2/C1

  • TOEIC at least 785 points.

تحصیل پزشکی یا دندانپزشکی در دانشگاه های اتریش

شما می‌توانید به کمک و راهنمایی‌های اکسین ویزا برای دریافت ویزای تحصیلی و تحصیل در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی حساب کنید.

برای اخذ پذیرش پزشکی در دانشگاه‌های اتریش باید در یکی از رشته‌های زیر در ایران تحصیل کنید:

  • رشته‌های دانشگاهی از طریق گروه علوم تجربی

  • رشته‌های پیراپزشکی یا پزشکی

همچنین باید حداقل دو ترم تحصیلی را گذرانده باشید.

با دارا بودن شرایط بالا، پذیرش شما انجام می شود. که ابتدا باید در دوره‌های کالج اتریش به مدت دو ترم برخی دروس دبیرستان مانند زیست، فیزیک، شیمی، ریاضی و همچین زبان آلمانی را بگذرانید.

البته کالج‌های اتریش یک آزمون ورودی ورودی دارد که باید در آن پذیرفته شوید. همچنین آزمون پایانی دارد که برای اخذ مجوز ورود به دانشگاه، باید در آن نیز پذیرفته شوید. درصورتی که در آزمون پایانی قبول نشدید، باید مجددا در آزمون شرکت کنید.

رشته‌هایی که دارای آزمون ورودی هستند عبارتند از: پزشکی عمومی، دندان‌پزشکی و داروسازی.

همچنین شرایطی فراهم است تا افرادی که 4 ترم تحصیلی (2 سال تحصیلی) را در یکی از رشته‌ها پیراپزشکی در ایران گذرانده‌اند، در اتریش پزشکی یا دندانپزشکی تحصیل کنند. حتی نیازی به گذراندن دوره‌ی کالج ندارند و پس از موفقیت در آزمون ورودی دانشگاه، می‌توانند در اتریش پزشکی بخوانند.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در یکی از دانشگاه‌های اتریش:

  1. کپی صفحه اول پاسپورت

  2. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن.

  3. مدرک زبان آلمانی و انگلیسی درصورت موجود بودن.

  4. ترجمه رسمی به زبان آلمانی مدرک دیپلم و ریز نمرات آن.

  5. ترجمه رسمی به زبان آلمانی گواهی اشتغال به تحصیل دانشجو و دروس گذرانده در دانشگاه و ریز نمرات آن.

  6. دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی.

اخذ ویزای تحصیلی اتریش

برای اخذ ویزای تحصیلی، حتما باید نامه‌ی پذیرش از یکی از دانشگاه‌های اتریش داشته باشید.

برای درخواست ویزای تحصیلی باید به صورت آنلاین وقت سفارت اتریش را ثبت کنید تا مدارک خود را به آن ها تحویل دهید.

به دلیل تعداد زیاد درخواست‌ها باید قبل از آغاز ترم تحصیلی خود در اتریش، درخواست سفارت خود را ثبت و مدارک را تحویل دهید.

ویزای تحصیلی اتریش در ابتدا سه ماهه صادر می‌شود که پس از ورود به اتریش باید آن را یک ساله تمدید کنید.

مدارک لازم برای ویزای تحصیلی اتریش:

  1. فرم درخواست اقامت همراه با عکس پاسپورتی

  2. نامه مدرک تامین مالی (حساب بانکی یا ضمانت نامه از فرد اتریشی)

  3. مدارک ترجمه شده رسمی شامل شناسنامه، گواهی عدم سوء پیشینه و قباله ازدواج دانشجو به زبان آلمانی.

  4. بیمه مسافرتی

  5. نامه پذیرش دانشگاه اتریش

  6. مدارکی مبنی بر محل اقامت در اتریش (اجاره نامه محل اقامت یا خوابگاه دانشجویی)

  7. گذرنامه معتبر و کپی تمام صفحات گذرنامه

  8. عکس رنگی پاسپورتی

مشاوره رایگان/پرسش و پاسخ

همراهان گرامی، در این قسمت میتوانید سوالات خود را مطرح نمایید. در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهیم بود.(نمایش عمومی)