اطلاعات مهاجرت به ایتالیا

اطلاعات مهاجرت به ایتالیا

۲۸/تیر/۹۸


ایتالیا یکی از کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا است که در زمینه‌های مختلفی همچون بهداشت، خدمات اجتماعی، پوشش‌های بیمه‌ای دارای بالاترین استانداردهای جهانی است.

دانشگاه‌های ایتالیا نیز از بالاترین شاخص‌های علمی در سطح جهان برخوردار هستند. در سال 2018 میلادی، بیش از 30 دانشگاه ایتالیا در بین 900 دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند. دانشگاه‌های ایتالیا در رشته‌های مهندسی، معماری، هنر، باستان‌شناسی، علوم اجتماعی و تاریخ دارای شهرت جهانی است.

هزینه‌ی تحصیل در دانشگاه‌های ایتالیا

شهریه‌ی دانشگاه‌های ایتالیا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری حدودا بین 1200 تا 3000 یورو در طول یک سال است. میزان دقیق شهریه در دانشگاه‌های ایتالیا بستگی به دانشگاه، شهر، رشته‌ی تحصیلی شما دارد.

شما به عنوان دانشجو، باید هزینه‌ی بیمه‌ی دانشجویی بپردازید. میزان هزینه‌ی بیمه‌ی دانشجویی ایتالیا 150 یورو در طول یک‌سال است.

هزینه‌های زندگی دانشجویی به خود شما بستگی دارد. اما برای یک زندگی معمول دانشجویی بین 450 تا 550 یورو است. اگر شما متاهل هستید، هزینه‌ی زندگی دانشجویی متاهلی در ایتالیا 650 تا 750 یورو برای هر نفر است.

شهریه‌های دانشگاه‌های ایتالیا را می‌توانید به صورت قسطی نیز بپردازید. قسط اول را در زمان ثبت‌نام و قسط دوم را شش ماه بعد بپردازید.

بورسیه و کمک‌هزینه‌های تحصیلی در ایتالیا

کمک‌هزینه‌های تحصیلی فقط شامل دریافت بورسیه نمی‌شوند. در برخی موارد، دانشگاه‌های ایتالیا به دلایل مختلف شهریه‌های دانشجویان خود را کاه ش می‌دهند.

در کل به سه طریق می‌توانید شهریه‌های خود را به میزان کمتری بپردازید:

  1. کاهش یافتن شهریه‌ها: پرداخت 500 تا 1000 یورو در سال. کمک از طریق دانشگاه‌ها.
  2. دریافت بورسیه‌های ایالتی: ایالت‌‌ها (استان‌ها) ایتالیا تا سقف 5000 یورو می‌توانند دانشجویان را بورسیه کنند. و همچنین شهریه آنان را بپردازند.
  3. بورسیه کامل و دریافت فاند به میزان 11000 تا 20000 یورو. درصورت داشتن رزومه‌ی قوی و قرار گرفتن در بین دانشجویان ممتاز.

برای دریافت بورسیه‌ی تحصیلی و اخذ فاند می‌توانید از کارشناسان اکسین ویزا دریافت کنید.

کار و کسب درآمد در حین تحصیل دانشجویی

با توجه به ارزش ریال ایران در مقابل یورو، تامین هزینه‌های دانشجویی برای بسیاری از متقاضیان تحصیل در ایتالیا بسیار سخت است. بنابراین کار در زمان دانشجویی از اولین گزینه‌ها برای تامین مالی هزینه‌های دانشجویی است.

شما به عنوان دانشجوی ایتالیا می‌توانید 20  ساعت در هفته کار کنید. میزان دستمزد ساعت کار به ازای هرساعت حدودا 9 یورو است.

اگرچه می‌توانید در کارهای غیررسمی نیز مشغول شوید، اما یافتن اینگونه کارها سخت است. همچنین اشتغال در چنین کارهایی معمولا به رشته و زمینه‌ی موردعلاقه‌ی شما تناسب کمتری دارد. مثلا می‌توانید در حوزه‌ی خدمات –رستوران و هتل، فعالیت‌های تبلیغاتی- مشغول به کار شوید. همچنین با توجه به صنعت قوی توریسم ایتالیا می‌توانید خدمات مختلفی توریسی ارائه دهید.

اقامت کاری و اقامت موقت پس از تحصیل در ایتالیا

پس از اتمام تحصیل می‌توانید به مدت 6 ماه به طور موقت در ایتالیا بمانید. در این 6 ماه می‌توانید به دنبال کار بگردید و ویزای کار دریافت کنید.

درصورتی که به مدت 5 سال در ایتالیا بمانید وحداقل  2 سال از این 5 سال را کار درآمدزا با پرداخت مالیات انجام داده باشید، تمکان دریافت اقامت ایتالیا برای شما وجود دارد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش کارشناسی/لیسانس

  • رزومه‌ی تحصیلی ترجمه شده به زبان انگلیسی
  • مدرک دیپلم و پیش‌دانشگاهی
  • ریزنمرات دیپلم و پیش‌دانشگاهی ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ایتالیایی (با توجه به زبان تدریس دانشگاه درخواستی)
  • کپی مدرک زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • کپی صفحه اول پاسپورت (گذرنامه)
  • انگیزه‌نامه: نامه‌ای جهت معرفی انگیزه‌ی شما برای تحصیل در ایتالیا، به زبان انگلیسی باشد.
  • توصیه نامه

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش کارشناسی‌ارشد/فوق لیسانس در ایتالیا

  • رزومه‌ی تحصیلی انگلیسی
  • دانشنامه (مدرک) تحصیلی مقطع لیسانس، ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • ریزنمرات مقطع کارشناسی، ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • مدرک زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • پاسپورت (گذرنامه)
  • پروژه‌ی تحقیقی پژوهشی کارشناسی (درصورت نیاز)
  • انگیزه‌نامه: نامه‌ای جهت معرفی انگیزه‌ی شما برای تحصیل در ایتالیا، به زبان انگلیسی باشد.
  • 2 توصیه نامه از اساتید دانشگاه خود

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش دکتری PhD در ایتالیا

  • رزومه‌ی تحصیلی انگلیسی
  • دانشنامه (مدرک) تحصیلی مقطع لیسانس + ریزنمرات + ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • دانشنامه (مدرک) تحصیلی مقطع فوق لیسانس + ریز نمرات؛ ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • ریزنمرات مقطع کارشناسی، ترجمه شده به زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • مدرک زبان انگلیسی یا ایتالیایی
  • پاسپورت (گذرنامه)
  • پروپوزال یا پروژه‌ی تحقیقی پژوهشی
  • چکیده‌ای از پایان‌نامه کارشناسی ارشد
  • فهرست مقالات، کتاب‌های چاپ شده و هر مدرک معتبر علمی دیگر
  • انگیزه‌نامه: نامه‌ای جهت معرفی انگیزه‌ی شما برای تحصیل در ایتالیا، به زبان انگلیسی باشد.
  • 2 توصیه نامه از اساتید دانشگاه خود

 

 

مشاوره رایگان/پرسش و پاسخ

همراهان گرامی، در این قسمت میتوانید سوالات خود را مطرح نمایید. در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهیم بود.(نمایش عمومی)